Успішний учитель – це учитель, котрий пішов у школу за покликом душі

Робота, що пов’язана з викладанням, завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. Дуже точно про вчителя писав відомий поет С.Л. Соловейчик:
«Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та далеко не завжди бажають лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Тільки в самому собі, тільки у свідомості величі своєї справи».
Майже 35 років у ХГ № 71 працює дуже креативний і творчий вчитель української мови та літератури – Баркова Валентина Миколаївна.
Прекрасний педагог, незвичайна і турботлива жінка. Її поява завжди супроводжується чарівною посмішкою. Вміє все: пояснити нову тему, підбадьорити перед контрольною роботою, допомогти, коли щось не вдається. Кожен урок Валентини Миколаївни допомагає учням розвивати увагу, пам'ять, творче мислення. А головне, своїми справами і своїм словом вона викладає найтяжчу на світі науку - як бути людиною.
Батьки поважають вчителя за те, що вона ставиться до роботи не як до обов’язку, а сприймає її як задоволення. Для Валентини Миколаївни кожна дитина – особистість. Вона уміє знаходити стежку до душі кожного учня.
Її учні є постійними учасниками та переможцями ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови та літератури, Всеукраїнських конкурсів: знавців української мови ім. П. Яцика, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук та мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка.
Валентина Миколаївна на своїх уроках прищеплює любов до рідної мови. Результатом її роботи є те, що за останні роки чотири випускника закладу освіти обрали шлях вчителювання, а саме навчання на факультеті українська філологія в ХНПУ ім. Г.С. Сковороди. Майже 12 років пліч о пліч із Валентиною Миколаївною в закладі освіти працює її донька – Аліна Миколаївна.
Вчительська праця подібна праці хлібороба – із зерен добра, щирості, справедливості вирощує вона наші душі. Напередодні нового навчального року зичимо всім педагогам щастя та здоров'я, творчої наснаги!

#серце_віддаю_дітям

Кiлькiсть переглядiв: 69