З'їжте солоденького або як відмітити Всесвітній день шоколаду

Щороку 11 липня відзначають Всесвітній день шоколаду. Батьківщиною цього свята вважають Францію. Саме французи започаткували його у 1995 році.
Досить швидко святкування Дня шоколаду набуло популярності у Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах Євросоюзу, а також за його межами. У США «шоколадне свято» відзначають двічі на рік – 7 липня та 28 жовтня.
У цей день проводять різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту.
Світові кондитерські фабрики влаштовують у свято шоколаду дні відкритих дверей. Відвідувачам показують майстер-класи з виготовлення ласощів, а також розповідають про його користь і шкоду.
В Німеччині взагалі побудували цілу шоколадну країну – Шоколандію! У День шоколаду туди з'їжджаються ласуни і об'їдаються ласощами.
У Швейцарії створили "шоколадний" поїзд, який возить всіх бажаючих місцевими фабриками.
У Ісландії досі палять багаття в День шоколаду. "Вікінги" таким чином висловлюють ласощамсвою повагу.
Відзначити сьогоднішнє свято можна відповідно до його назви- порадуйте себе плиткою улюблених солодощів. Шоколад безумовно має корисні властивості. Темний шоколад стимулює викид гормонів щастя - ендорфінів, які покращують настрій. Вчені вважають, що темний шоколад покращує зір і знижує кров'яний тиск.
Дієтологи стверджують, що норма темного шоколаду в день складає 30-50 грам. Білий і молочний шоколад без шкоди для здоров'я можна їсти в кількості не більше 20 грамів в день. При високому фізичному навантаженні можливе збільшення норми в 1,5 раза.
Кiлькiсть переглядiв: 32