Шахово-шашковий турнір

В ряду інтелектуальних ігор шахи займають чи не перше місце. Але і шашки близькі до них. Шашки - захоплююча гра, створена народом. Деякі вчені схилялися до думки, що шахи і шашки споріднені. Відомий шахіст, колишній чемпіон світу, доктор Еммануїл Ласкер казав, що шашечна гра - мати шахової ... і гідна мати.
Незважаючи на те, що шашки і шахи абсолютно різні гри, вони давно вірно служать людям не тільки для розваги, а й для розвитку розумових і аналітичних здібностей, часто конкуруючи між собою. Саме тому сьогодні в таборі був проведений шахово-шашковий турнір серед вихованців.
Найбільш важливими для гри в шашки і шахи є такі властивості, як зосередженість і стійкість уваги. Зосередженість в рівній мірі необхідна, як при сприйнятті, так і в запам'ятовуванні, відтворенні, діяльності мислення і уяви. Увага проявляється особливо в тісному зв'язку з мисленням і тому можна з повним правом казати про переважно інтелектуальний характер уваги.
За правильністю гри уважно стежили не тільки дорослі, але і вболівальники не сиділи на місці - повільно ходили поміж рядів і спостерігали за ходом боїв.


/Files/images/tabr/IMG_9978.JPG /Files/images/tabr/IMG_9981.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 194